Start
Testudo graeca ibera
Cuora amboinensis
M.Mutica Juvenil
Graptemys kohnii
Prydnadssköldpaddor

Amboinensis
Ägg
Krabaten
Hasse & Frasse

 

 

Cuora Amboinensis

2006-03-24

Svea har idag lagt sitt första ägg hos mig

Svea blev omplacerad och kom till mig för 1½ år sedan. Hon var väldigt skygg i början men vågar mycket mer nu. Hon levde sina första som landsköldpadda men nu bor hon tillsammans med artfränder. Killarna har gillat henne så vi får hoppas att det är ett befruktat ägg hon la. Men hon grävde inte ner det utan la det på substratet, sen grävde hon för fullt med bakbenen för att täcka det. Men förgäves, jag var där innan och tog ägget, men hon grävde vidare ännu ca 15 minuter.

Ägget ligger nu i kläckaren.

Även Skalman grävde men har ännu inte lagt nåt ägg. Ludde vakade över henne.

 

2005-04-29

Så var det dags för Ludde att lägga ägg igen. Hon gräver alltid ner dem noga och fint så jag inte ska hitta dem. Men jag kommer ju på henne ändå under tiden hon gräver.

De tidigare äggen hon lagt var tyvärr inte befruktade. Vi får se hur det är med dessa.

 

2004-05-24

Ludde la idag tre nya ägg. Dessvärre råkade hon mosa ett när hon grävde över sanden igen. Hon la dem i grottan och där är inte så mycket utrymme. Jag var elak nog att lyfta ut henne så hon inte skulle mosa nåt mer ägg. Hon fortsatte ändå att gräva tills hon byggt upp en stor hög bakom sig. Äggen vägde 20 resp 24 gram och jag hittade dem runt kl. 21.00. Det ena ägget tvättade jag av eftersom det var kladdigt av gulan från det ägg som gick sönder. Så nu ligger det fyra ägg i kläckaren. Kanske dax att köpa en Jäger.

Här gräver Ludde en kulle över sina ägg, tror hon iallafall. Jag har ju redan tagit äggen.

 

Film där Ludde gräver.

Dålig kvalitet men jag ville inte störa henne med starkt ljus.

 

 

Temp och luftfuktighet är inte som det ska nu eftersom jag öppnat och lagt dit de nya äggen.

 

2004-04-17

Idag har Ludde lagt två ägg i den fuktiga sanden i vivariumet.

Jag såg att hon grävde lite men tänkte inte mer på det då. Sen för en stund sedan gick jag dit igen och tittade på dem. Då såg jag att halva ormbunken var nergrävd så jag började gräva fram den då jag såg ett ägg. Gick och hämtade kirurghandskar för att kunna gräva fram det helt utan att skada det. Såg då ett ägg till som låg lite bakom. Båda äggen ligger nu i en provisorisk äggkläckare.

Start | Uppåt | Amboinensis | Ägg | Krabaten | Hasse & Frasse

 

Webbplatsen uppdaterades tisdag 06 januari 2009